Bewegen

Röntgen onderzoek

locatie Naarden

Onderzoek & diagnose

Tekst a|A     Contrast +|--

De orthopedisch chirurg stelt de diagnose aan de hand van de aard van de klachten, een lichamelijk onderzoek, röntgenfoto’s en eventueel een MRI-scan of een kijkoperatie van de knie. Voor al deze onderzoeken kunt u bij Bergman Clinics | Bewegen terecht. Met lichamelijk onderzoek test de orthopedisch chirurg de beweeglijkheid van de knie.

Er kunnen verschillende knieklachten optreden als gevolg van een achterste kruisbandletsel. Zo kan er sprake zijn van:

  • bloeding in de knieholte
  • pijn bij het neerzetten van de hiel op de grond
  • overstrekking van de knie en knie-instabiliteit (het gevoel dat het bovenbeen naar voren beweegt ten opzichte van het onderbeen).

Als de beschadiging lange tijd al bestaat kunnen zich klachten ontwikkelen door de veranderde positie van bovenbeen ten opzichte van het onderbeen waardoor het scheenbeen naar achteren zakt en doordat de bovenbeenspieren aan de voorzijde de verschuiving naar achteren zijn gaan compenseren. Dit resulteert in pijnklachten en een "krakende" knie. Het is daarom belangrijk achterste kruisbandletsel niet onbehandeld te laten.

De achterste kruisband hoeft niet altijd operatief behandeld te worden, met de juiste oefeningen van de fysiotherapeut kunnen de spieren aangesterkt worden wat de instabiliteit van de knie zal verminderen.

Wanneer het letsel te fors is om met alleen fysiotherapie te behandelen zal de orthopedisch chirurg een operatie aanraden. Via een kijkoperatie zal de achterste kruisband worden vervangen en eventueel letsel aan de buitenachterzijde van de knie hersteld.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png