Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Allergietest

Tekst a|A     Contrast +|--

Met een allergietest kun je aantonen of er sprake is van een inhalatie allergie. U bezocht de KNO-arts in verband met klachten van keel, neus of oren. Eén van de oorzaken van deze klachten kan een reactie (allergie) voor bepaalde stoffen zijn.
Doel allergietest

Door verschillende stoffen op uw lichaam te testen, kan de KNO-arts zien of u voor één of meerdere stoffen allergisch bent. Meestal wordt er op 10 verschillende soorten allergieën getest. Indien u huisdieren heeft, of regelmatig met bepaalde dieren in contact komt, wordt een mogelijke allergie daarvoor extra getest.

Voorbereiding

U dient 3 dagen voor de huidpriktest het gebruik van orale symptoom onderdrukke medicatie te staken om de uitslag van de test niet te beïnvloeden. Indien u toch de medicatie heeft gebruikt kan de test niet doorgaan. Leest u goed de achterzijde van het anamnese formulier door.

Test

De allergie consulente voert de test, die in het totaal ongeveer 25 minuten duurt, uit. Op de onderarm wordt vloeistof gedruppeld waar doorheen een klein krasje wordt gegeven. Dit voelt u haast niet. De vloeistof moet 15 minuten inwerken. U wacht dan even in de wachtkamer.

 

Na die 15 minuten wordt de test door de allergie consulente afgelezen. Indien u een allergie heeft, verschijnt een soort muggenbult. Aan de grootte van de bult is de mate van allergie af te lezen.

Vervolgens bespreekt u de uitslag van de test met de KNO-arts. De arts spreekt met u een eventuele behandeling af

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.