drs. Jolanda Hellenbrand-Hendriks

Dermatoloog
BIG-nummer: 19919288501
drs. Jolanda Hellenbrand-Hendriks

Drs. J.C.J. Hellenbrand-Hendriks studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leuven en Maastricht. Vervolgens heeft ze de opleiding Dermatologie gedaan in het Radboudumc te Nijmegen. Zij is opgeleid tot een dermatoloog met een brede algemene kennis, met name op het gebied van huidkanker en inflammatoire huidziekten, zoals psoriasis en eczeem. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de venereologie (SOA’s/geslachtsziekten) en proctologie (anale ziekten).

Drs. Hellenbrand-Hendriks werkt sinds 1 juni 2022 bij Bergman Clinics | Huid en Vaten in Den Bosch en Doetinchem.

Lees meer

"Dermatologie is een vak waarbij de aandoeningen meestal met het blote oog al zichtbaar zijn, wat naast de lichamelijke klachten, ook voor psychische problemen kan zorgen. Iedere patiënt beleeft zijn huidaandoening op zijn eigen manier. Daarom hecht ik veel waarde aan een goed contact met mijn patiënten, zodat zij zich gezien, gehoord en begrepen voelen.
Tijdens de opleiding ben ik redacteur geweest van het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie en ben medeoprichter van het huidige onderwijssysteem op de afdeling Dermatologie van het Radboudumc. Ik zie het als een uitdaging om mijn wetenschappelijke kennis te vertalen naar de dagelijkse praktijk.”

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie
  • NVDV domeingroep SOA en Huidinfecties

Publicaties

  • J.C.J. Hellenbrand-Hendriks, M.C. Pasch. Glomustumoren: je gaat ze pas zien als je het door hebt. Ned Tijdschr Derm Ven. 2019(10):22-4.
  • L.A.H.A. Gevers, J. Zweegers, F.M. Bruins, J.C.J. Hellenbrand-Hendriks, H. Cornelissen-Peters, A. Meijer-Marcu, M.C. Pasch, A. Jansen. Airborne allergic contact dermatitis caused by wood tars. Contact Dermatitis. 2019 Feb;80(2):137-8.
  • J.C.J. Hendriks, E.T. Hamers, H. Martens. Een man met splijting van de nagel. Ned Tijdschr Geneeskd. 2017;161:D933.
  • J. Kessels, J.C.J. Hendriks, P. Nelemans, K. Mosterd, N. Kelleners-Smeets. Two-fold illumination in topical 5-aminolevulinic acid (ALA)-mediated photodynamic therapy (PDT) for superficial basal cell carcinoma (sBCC): A retrospective case series and cohort study. JAAD. 2016;74(5):899-906.
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!