Basaalcelcarcinoom

Het basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker en ontstaat uit de cellen van de onderste laag (de kiemcellen) van de opperhuid. Basaalcelcarcinomen komen vooral voor op plekken die veel aan zonlicht zijn blootgesteld. Een basaalcelcarcinoom in het gezicht of op de oren komt dus vaak voor.


Behandelingstraject:


Wat is een basaalcelcarcinoom?

Een basaalcelcarcinoom is een langzaam groeiende rode, bruine of huidkleurige, wat glanzende verhevenheid op de huid. Soms zijn er kleine bloedvaatjes zichtbaar. Het gezwelletje opent zich uiteindelijk in het midden, waardoor er een niet genezend wondje ontstaat. Daarop vormen zich korstjes en soms zijn er klachten van jeuk of pijn, of bloeden na geringe beschadiging.

Een veel voorkomend sub-type is het oppervlakkig groeiende basaalcelcarcinoom. Het ontwikkelt zich meestal langzaam en kan bij ongestoorde groei steeds groter worden. De tumorcellen blijven in de meeste gevallen beperkt tot de bovenste huidlaag in de cellen van de opperhuid, maar kan wel veranderen in een vorm die de diepere huidlagen doordringt wanneer het niet geheel verwijderd wordt. Oppervlakkige basaalcelcarcinomen zijn te herkennen aan rode, deels schilferende vlakke plekjes op de huid die soms sterk eczeem lijken.

Wees alert op een nieuw of terugkerend basaalcelcarcinoom. Bij 40% van de mensen die al zijn behandeld ontwikkelt zich binnen vijf jaar ergens anders een nieuw basaalcelcarcinoom.

Raadpleeg uw huisarts of dermatoloog als u een (nieuw) basaalcelcarcinoom vermoedt.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.