Uw huid of slijmvliezen kunnen in aanraking komen met deze stoffen en reageren in de vorm van eczeem. Om uit te zoeken voor welke stoffen u overgevoelig bent, krijgt u:

  • een epicutaan allergologisch onderzoek (plaktest)
  • een intracutaan allergologisch onderzoek (krastest)

Epicutaan allergologisch onderzoek

Door middel van pleisters brengen we verschillende stoffen op de huid van uw rug aan. De kleeflaag van deze pleisters is zeer huidvriendelijk en wordt zelfs door overgevoelige patiënten goed verdragen. Om goed te kunnen beoordelen of de teststoffen een allergische reactie van de huid veroorzaken, blijven de pleisters enige dagen op de rug zitten.

Meestal wordt in eerste instantie getest met de “Europese standaardreeks”. Deze reeks bestaat uit stoffen die in Europa de meeste allergische reacties veroorzaken. Het is mogelijk dat we bij u nog een andere reeks van stoffen opplakken. Ook kan de arts u vragen om bepaalde verdachte stoffen mee te brengen, die bij u in huis of op uw werk voorkomen. Deze stoffen kunnen we ook door middel van pleisters aanbrengen. U kunt maximaal vijf producten meenemen om te laten testen. Deze geeft u op de eerste testdag aan de assistente.

Op de eerste dag worden de te testen stoffen in kleine kamertjes met pleisters op de rug geplakt en na twee dagen weer verwijderd. Op die dag en 24 uur erna wordt de test afgelezen. Een enkele keer kan de reactie pas na een week optreden, in dit geval dient u opnieuw uw arts te bezoeken. Een test is positief wanneer het opgebrachte materiaal (allergene stof) ter plaatse een eczeemreactie veroorzaakt. Op deze manier tracht de arts een verklaring te vinden voor uw klachten.

Indien een positieve reactie ontstaat op één of meerdere stoffen, zal worden bezien of u inderdaad contact heeft (gehad) met deze stof(fen) en zal met u worden besproken waar en in welke producten de stof(fen) voorkomt (voorkomen) en hoe dit te vermijden is.

  - Huid & Vaten - allergietest-1.jpg

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.