Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Uw huid of slijmvliezen kunnen in aanraking komen met deze stoffen en reageren in de vorm van eczeem. Om uit te zoeken voor welke stoffen u overgevoelig bent, krijgt u:

  • een epicutaan allergologisch onderzoek (plaktest)
  • een intracutaan allergologisch onderzoek (krastest)

Epicutaan allergologisch onderzoek

Door middel van pleisters brengen we verschillende stoffen op de huid van uw rug aan. De kleeflaag van deze pleisters is zeer huidvriendelijk en wordt zelfs door overgevoelige patiënten goed verdragen. Om goed te kunnen beoordelen of de teststoffen een allergische reactie van de huid veroorzaken, blijven de pleisters enige dagen op de rug zitten.

Meestal wordt in eerste instantie getest met de “Europese standaardreeks”. Deze reeks bestaat uit stoffen die in Europa de meeste allergische reacties veroorzaken. Het is mogelijk dat we bij u nog een andere reeks van stoffen opplakken. Ook kan de arts u vragen om bepaalde verdachte stoffen mee te brengen, die bij u in huis of op uw werk voorkomen. Deze stoffen kunnen we ook door middel van pleisters aanbrengen. U kunt maximaal vijf producten meenemen om te laten testen. Deze geeft u op de eerste testdag aan de assistente.

Op de eerste dag worden de te testen stoffen in kleine kamertjes met pleisters op de rug geplakt en na twee dagen weer verwijderd. Op die dag en 24 uur erna wordt de test afgelezen. Een enkele keer kan de reactie pas na een week optreden, in dit geval dient u opnieuw uw arts te bezoeken. Een test is positief wanneer het opgebrachte materiaal (allergene stof) ter plaatse een eczeemreactie veroorzaakt. Op deze manier tracht de arts een verklaring te vinden voor uw klachten.

Indien een positieve reactie ontstaat op één of meerdere stoffen, zal worden bezien of u inderdaad contact heeft (gehad) met deze stof(fen) en zal met u worden besproken waar en in welke producten de stof(fen) voorkomt (voorkomen) en hoe dit te vermijden is.

  - Huid & Vaten - allergietest-1.jpg

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.