Vergroeiing en zwelling aan het oogslijmvlies

Het slijmvlies verbindt het oog met de binnenkant van de oogleden en beschermt het oog tegen invloeden van buitenaf. Wanneer het slijmvlies niet alleen het oogwit bedekt maar ook over het hoornvlies groeit (het vlies over het gekleurde deel van het oog) is er sprake van ‘pterygium’. Een witgele zwelling in het slijmvlies van het oog heet een ‘pinguecula’ en wordt  veroorzaakt door een opeenhoping van eiwitten.


Wat is vergroeiing of zwelling aan het oogslijmvlies?

Het oogwit, de buitenkant van de oogbol, wordt bekleed met slijmvlies (ook wel: bindvlies of conjunctiva). Dit slijmvlies vormt een verbinding tussen het oog en de binnenkant van de oogleden, is vrijwel doorzichtig en beschermt het oog tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast zorgt het ervoor dat tijdens het knipperen traanvocht over het oog wordt verdeeld.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!