Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Vlekken en flitsen

Achter de ooglens zit een gelei die het grootste gedeelte van het oog opvult, het glasvocht. Normaal glasvocht laat de lichtstralen ongehinderd door naar het netvlies. Wanneer zich troebelingen voordoen in het glasvocht ontstaat er een schaduw op het netvlies. Hierdoor zie je vlekken en flitsen.


Wat zijn vlekken?

Het beeld wat we zien zonder ons hoofd of ogen te bewegen noemen we het gezichtsveld. Veel mensen nemen troebelingen die in het gezichtsveld bewegen waar. Niet altijd vallen deze troebelingen op. Tegen een lichte achtergrond zijn de vlekjes vaak duidelijker zichtbaar.

Achter de ooglens zit een gelei die het grootste gedeelte van het oog opvult; dit is het glasvocht (of glasachtig lichaam). Normaal glasvocht laat de lichtstralen ongehinderd door naar het netvlies. Wanneer zich troebelingen voordoen in het glasvocht ontstaat er een schaduw op het netvlies. Dit kan in allerlei vormen worden waargenomen: puntjes, cirkels of spinnenwebben.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.