Vlekken en flitsen

Achter de ooglens zit een gelei die het grootste gedeelte van het oog opvult, het glasvocht. Normaal glasvocht laat de lichtstralen ongehinderd door naar het netvlies. Wanneer zich troebelingen voordoen in het glasvocht ontstaat er een schaduw op het netvlies. Hierdoor zie je vlekken en flitsen.


Wat zijn vlekken?

Het beeld wat we zien zonder ons hoofd of ogen te bewegen noemen we het gezichtsveld. Veel mensen nemen troebelingen die in het gezichtsveld bewegen waar. Niet altijd vallen deze troebelingen op. Tegen een lichte achtergrond zijn de vlekjes vaak duidelijker zichtbaar.

Achter de ooglens zit een gelei die het grootste gedeelte van het oog opvult; dit is het glasvocht (of glasachtig lichaam). Normaal glasvocht laat de lichtstralen ongehinderd door naar het netvlies. Wanneer zich troebelingen voordoen in het glasvocht ontstaat er een schaduw op het netvlies. Dit kan in allerlei vormen worden waargenomen: puntjes, cirkels of spinnenwebben.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!