GA TERUG
Veelgestelde vragen over ooglaseren
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.

Toon submenu

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Hieronder staan een aantal vragen over ooglaseren en lensimplantie die mensen vaak aan ons stellen. Hebt u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.
Ik wil van mijn leesbril af. Is een ooglaserbehandeling een optie?

Een ooglaserbehandeling om van uw leesbril af te komen, kan alleen als u ook last heeft van bijziendheid (slecht zicht in de verte). Die corrigeert de laser gelijktijdig bij de PresbyMAX-behandeling. Bent u ouder dan 55 jaar, dan is wellicht de implantatie van een vervanglens een mogelijkheid. Om te bepalen voor welke behandeling u in aanmerking komt, kunt u het beste de gratis quicktest doen.

Wat zijn de effecten van een behandeling op lange termijn?

Ooglaseren is al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw een beproefde en betrouwbare behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt en er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van een ooglaserbehandeling na 20 jaar. Lensimplantatie behoort zelfs tot een van de meest succesvolle medische ingrepen in de geneeskunde en bestaat nog langer dan ooglaserbehandelingen. Ook lensimplantie heeft een prima en blijvend resultaat.

Waarom is een ooglaserbehandeling zo kostbaar?

Bij Bergman Clinics | Oogzorg gebruiken we zeer hoogwaardige technologie en schenken we veel aandacht aan de veiligheid van de behandeling. Dit is kostbaar. Daarnaast bieden wij onze cliënten een 24-uurs bereikbaarheidsdienst aan en hebben we de beste en meest ervaren oogartsen van Nederland in dienst. Zij voeren niet alleen de behandeling uit, maar zijn ook betrokken bij het vooronderzoek en alle controles. Wij leveren het beste wat er op het gebied van refractiechirurgie te koop is. Hoogwaardige technologie, expertise en veiligheid zijn kostbaar, maar de investering daarin is onmisbaar voor wie een optimaal resultaat wil.

Is de ooglaserbehandeling pijnlijk?

Nee. Alle behandelingen zijn verdoofd en daarmee pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u wel voelen, bijvoorbeeld een onaangename druk op uw ogen tijdens de LASIK-behandeling. De eerste uren na een behandeling zijn meestal niet pijnlijk maar soms kunnen uw ogen een paar uur tot een paar dagen geïrriteerd aanvoelen of soms een beetje pijn doen. Dit hangt af van de behandeling. Zie hiervoor de vergelijking.

Zijn er ooglaserbehandelingen waarbij er geen flapje in mijn hoornvlies gemaakt wordt?

Ja, die zijn er. Kan er bij u beter geen flapje gemaakt worden, dan kunt u kiezen voor LasekPRK, TransPRK of voor de moderne en minimaal-invasieve methode SMILE.

Ik heb droge ogen. Is een ooglaserbehandeling dan wel geschikt?

Er zijn ooglaserbehandelingen waarbij je ogen wat droger worden, waardoor deze niet geschikt zijn voor mensen die al last hebben van droge ogen. De nieuwe, relatief zachtaardige ooglaserbehandeling SMILE heeft dit nadeel niet en is dus ook geschikt voor mensen met droge ogen.

Ik ben bang blind te raken door een ooglaserbehandeling. Is die angst reëel?

Nee, de angst voor blindheid is niet reëel. Met de laser wordt alleen het hoornvlies bewerkt, het voorste laagje van uw oogbol. Daar valt het licht doorheen waar uw oog mee kan zien. De rest van uw oog, de iris, het netvlies, de oogzenuw en alle andere delen, komen niet in aanraking met de laser. Tijdens de behandeling houdt de computer al uw oogbewegingen in de gaten en compenseert meteen. Kijkt u net buiten beeld, dan stopt de laser direct.

Waarom is het beter om je ogen te laten laseren in Nederland in plaats van in het buitenland?

De Nederlandse Vereniging van Oogartsen raadt het af om in het buitenland uw ogen te laten laseren, omdat niet bekend is welke eisen er in het buitenland worden gehanteerd en omdat er geen toezicht op is. In Nederland zijn er allerlei strenge kwaliteitseisen en normen. In het buitenland weten we dat niet precies. In Nederland is er ook een certificeringssysteem voor oogartsen. Alleen oogartsen die aan bepaalde eisen en regels voldoen, krijgen een certificaat.

Wat is het voordeel van Bergman Clinics ten opzichte van andere aanbieders?

Bergman Clinics | Oogzorg is gespecialiseerd in refractieve oogchirurgie. Wij maken niet alleen gebruik van uiterst geavanceerde apparatuur, maar we hebben ook de meeste kennis en ervaring op dit heel specialistische terrein. Omdat wij alle behandelmogelijkheden in huis hebben, kunnen we bovendien precies en objectief bepalen welke behandelvorm het beste bij uw ogen past. We zijn de meest ervaren kliniek in Nederland en hebben al bijna 100.000 behandelingen gedaan. Bij elk van die behandelingen staat persoonlijke aandacht voor u centraal; voor, tijdens en na de behandeling. Met onze 24/7 bereikbaarheidsdienst kunt u dag en nacht op ons vertrouwen.

Kan ik bij Bergman Clinics terecht voor een second opinion?

Ja, dat kan. Bent u elders onder behandeling en wilt u ook de mening van een andere arts, dan kunt u ook bij onze ervaren artsen terecht voor een second opinion.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor meer informatie over refractieve chirurgie verwijzen wij graag naar de informatie van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC).


Plan online afspraak Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
Filter op categorie
Uiterlijk en HuidUiterlijk en Huid
OogzorgOogzorg
BewegingszorgBewegingszorg

VrouwenzorgVrouwenzorg
Inwendige ZorgInwendige Zorg
Alle divisies
Alle divisiesBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Plan nu online een afspraak voor Oogzorg

U wilt een afspraak maken in één van onze Oogklinieken. U heeft de keuze uit een Quicktest of Vooronderzoek. Door het beantwoorden van de volgende vragen vindt u uit welk type afspraak het beste bij u past.

1) Is uw oogsterkte sinds minimaal één jaar stabiel?

2) Bent u tussen de 18 en 60 jaar oud?

3) Is de sterkte van uw ogen tussen -10 en +4?

4) Draagt u lenzen?

Neemt u alstublieft telefonisch contact met ons op voor het inplannen van de juiste afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 088-9000 500 (optie 1, Oogzorg) van maandag t/m donderdag van 8.00 t/m 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 t/m 18.00 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken, via telefoonnummer: 088-9000 500

Wij adviseren u een Quicktest in te plannen. Dit is een kosteloos en vrijblijvend onderzoek dat 20 minuten duurt en door een Optometrist wordt uitgevoerd. De resultaten geven voor 90% inzicht voor uw geschiktheid voor een behandeling. Voordeel is dat u voorafgaand aan het onderzoek uw lenzen niet hoeft uit te doen en uw ogen niet gedruppeld worden. Bij gebleken geschiktheid komt u in aanmerking voor het uitgebreide vooronderzoek. Dit is noodzakelijk voor de behandeling.

Wij adviseren u een vooronderzoek in te plannen. Dit is een twee uur durend onderzoek dat door een optometrist én een oogarts wordt uitgevoerd. De meetresultaten worden gebruikt bij uw eventuele behandeling. Omdat er oogdruppels tijdens dit onderzoek worden gebruikt moet u er rekening mee houden dat u niet zelf naar huis kunt rijden omdat u van dichtbij niet scherp kunt zien. Klik hier voor de kosten voor het vooronderzoek.

Zachte lenzen mag u 2 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen

Harde lenzen mag u 4 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen