GA TERUG
Behandeling en knieoperatie meniscus

Toon submenu

Behandeling en knieoperatie meniscus

Met een kijkoperatie kunnen de aandoeningen van de knie direct gezien en behandeld worden zonder dat hiervoor de knie helemaal open gemaakt hoeft te worden.  Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de knie gemaakt. Via het eerste sneetje gaat de arthroscoop met spoelvocht in de knie. De arthroscoop is een klein buisje dat via een camera met een monitor is verbonden. Het tweede sneetje in de knie zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken.

De meniscus operatie vindt plaats onder algehele narcose of via een ruggenprik. De ingreep duurt ongeveer 30-45 minuten. 

Operatietechnieken meniscus

Er zijn ruwweg twee verschillende operatietechnieken mogelijk voor de meniscus operatie. De keuze voor de soort ingreep is afhankelijk van uw leeftijd, de omvang van de schade en eerdere behandelingen.

  • Hechten van de meniscus

Als de meniscus van het kapsel is afgescheurd kan besloten worden deze weer vast te hechten aan het kapsel. Hierdoor krijgt de meniscus de kans weer vast te groeien en blijft de meniscus behouden voor de knie. Dit heeft wel een aantal consequenties voor de nabehandeling, omdat de klachten vaak verdwenen zijn, maar er blijft een kans op nieuw letsel aan de meniscus.

  • Verwijderen van het kapotte deel meniscus

Als het beschadigde deel van de meniscus niet in aanmerking komt voor hechten, dan zal dit deel worden verwijderd tijdens de meniscus operatie.
Na de operatie en de revalidatie voelt de knie beter aan en zijn de klachten bij verruit de meeste cliënten verdwenen. Een nieuw letsel aan de meniscus is echter niet helemaal uit te sluiten.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.