Meniscus beschadiging

Behandelingstraject
4

Behandeling meniscus

Kijkoperatie meniscus

Met een kijkoperatie kunnen de aandoeningen van de knie (bijvoorbeeld een gescheurde meniscus) direct gezien en behandeld worden, zonder dat hiervoor de knie helemaal open gemaakt hoeft te worden.  Er worden enkele kleine sneetjes van ongeveer een centimeter lengte in de knie gemaakt. Via het eerste sneetje gaat de arthroscoop met spoelvocht in de knie. De arthroscoop is een klein buisje dat via een camera met een monitor is verbonden. Het tweede sneetje in de knie zorgt voor de afvoer van het vocht. Via het derde sneetje worden de instrumenten in de knie gebracht om de ingreep uit te voeren. Om zowel voor als achter in de knie te kunnen kijken is het soms nodig om meerdere sneetjes te maken.

De meniscus operatie vindt plaats onder algehele narcose of via een ruggenprik. De ingreep duurt ongeveer 30-45 minuten. 

Behandeling gescheurde meniscus

Er zijn ruwweg twee verschillende operatietechnieken mogelijk voor een meniscus operatie. De keuze voor de soort ingreep is afhankelijk van uw leeftijd, de omvang van de schade en eerdere behandelingen.

  • Hechten van de meniscus

Als de meniscus van het kapsel is afgescheurd kan besloten worden deze weer vast te hechten aan het kapsel. Hierdoor krijgt de meniscus de kans weer vast te groeien en blijft de meniscus behouden voor de knie. Dit heeft wel een aantal consequenties voor de nabehandeling, omdat de klachten vaak verdwenen zijn, maar er blijft een kans op nieuw letsel aan de meniscus.

  • Verwijderen van het kapotte deel meniscus

Als het beschadigde deel van de meniscus niet in aanmerking komt voor hechten, dan zal dit deel worden verwijderd tijdens de meniscus operatie.
Na de operatie en de revalidatie voelt de knie beter aan en zijn de klachten bij verruit de meeste cliënten verdwenen. Een nieuw letsel aan de meniscus is echter niet helemaal uit te sluiten.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.