Huid & Vaten

Waar staan wij voor?

Bekijk de animatie video voor een korte uitleg over ons zorgaanbod, kwaliteit en vergoeding door zorgverzekeraars.

Meer weten

CO2 Laserbehandeling

Tekst a|A     Contrast +|--

De CO2-laserbehandeling wordt toegepast in de medische en cosmetische zorg. Zo is het onder andere geschikt voor de behandeling van huidkanker en andere ongewenste afwijkingen van de huid, maar het kan ook gebruikt worden om (acne)littekens of rimpels te behandelen.

Met de CO2-laser kunnen dunne laagjes van de opperhuid verwijderd worden. Door middel van een geconcentreerde bundel infrarood licht worden watermoleculen in de huid extreem opgewarmd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje en blijft er slechts een grijs laagje stof over dat met een gaasje wordt weggeveegd. Omdat de laser computergestuurd is, kan er tot op tienden van millimeters nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd.

Wat zijn de indicaties?

  • Gewone wratten (handen en voeten)
  • Genitale wratten
  • Goedaardige huidgezwellen op het lichaam en het gelaat
  • Lichte vormen van huidkanker, voorstadia hiervan en zonbeschadiging (actinische keratose)

Behandeling met CO2-laser

Aangezien de behandeling pijnlijk is wordt het te behandelen gebied eerst plaatselijk verdoofd met injecties of vooraf aan te brengen verdovende zalf (Emla). Tijdens de behandeling krijgt u een bril op om de ogen te beschermen tegen reflecterend laserlicht. Verder wordt er gebruikt gemaakt van een afzuiger om de rook op te vangen die vrij komt bij het verdampen van de plekjes.

Het gemiddeld aantal behandelingen met de CO2-laser varieert per persoon en is onder meer afhankelijk van het doel van de behandeling. 

Meteen na het gebruik van de laser ziet de huid er op de behandelde plaats bleek tot roze uit. Er is in feite een oppervlakkige schaafwond gemaakt. De huid wordt zo nodig direct na de behandeling ingesmeerd met een ontsmettende zalf en er wordt een pleister opgeplakt. Op de behandelde plaats kan zich een korstje vormen. Dit is niet erg en deze korst valt er na 1 tot 2 weken vanzelf af.

De gemiddelde herstelperiode is 10 tot 14 dagen. Vaak is de huid is dan nog wel rozerood van kleur, maar dit verdwijnt in de loop van de tijd vanzelf. Belangrijk is tijdens de herstelperiode de huid met rust te laten en dus niet te manipuleren. Ook dient, ten tijde van het genezingsproces, blootstelling aan zonlicht/zonnebank vermeden te worden en dient het gebruik van zelfbruinende middelen gestopt te worden.

Resultaten

Over het algemeen geeft de CO2-laser zeer fraaie cosmetische resultaten. In de meeste gevallen laat de behandeling nauwelijks restlittekens na, maar men moet zich goed realiseren dat er ALTIJD een rest te zien zal blijven:  in sommige gevallen kan er pigmentverlies optreden en bij mensen met een donker huidtype kan er juist wat extra pigmentvorming ontstaan.
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.