CO2 Laserbehandeling

De CO2-laserbehandeling wordt toegepast in de medische en cosmetische zorg. Zo is het onder andere geschikt voor de behandeling van huidkanker en andere ongewenste afwijkingen van de huid, maar het kan ook gebruikt worden om (acne)littekens of rimpels te behandelen.

Met de CO2-laser kunnen dunne laagjes van de opperhuid verwijderd worden. Door middel van een geconcentreerde bundel infrarood licht worden watermoleculen in de huid extreem opgewarmd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje en blijft er slechts een grijs laagje stof over dat met een gaasje wordt weggeveegd. Omdat de laser computergestuurd is, kan er tot op tienden van millimeters nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd.

Wat zijn de indicaties voor de CO2-laser?

  • Gewone wratten (handen en voeten)
  • Genitale wratten
  • Goedaardige huidgezwellen op het lichaam en het gelaat
  • Lichte vormen van huidkanker, voorstadia hiervan en zonbeschadiging (actinische keratose)

Behandelingstraject:


Behandeling met CO2-laser

Aangezien de behandeling pijnlijk is wordt het te behandelen gebied eerst plaatselijk verdoofd met injecties of vooraf aan te brengen verdovende zalf (Emla). Tijdens de behandeling krijgt u een bril op om de ogen te beschermen tegen reflecterend laserlicht. Verder wordt er gebruikt gemaakt van een afzuiger om de rook op te vangen die vrij komt bij het verdampen van de plekjes. Het gemiddeld aantal behandelingen met de CO2-laser varieert per persoon en is onder meer afhankelijk van het doel van de behandeling.

Meteen na het gebruik van de laser ziet de huid er op de behandelde plaats bleek tot roze uit. Er is in feite een oppervlakkige schaafwond gemaakt. De huid wordt zo nodig direct na de behandeling ingesmeerd met een ontsmettende zalf en er wordt een pleister opgeplakt. Op de behandelde plaats kan zich een korstje vormen. Dit is niet erg en deze korst valt er na 1 tot 2 weken vanzelf af.

De gemiddelde herstelperiode is 10 tot 14 dagen. Vaak is de huid is dan nog wel rozerood van kleur, maar dit verdwijnt in de loop van de tijd vanzelf. Belangrijk is tijdens de herstelperiode de huid met rust te laten en dus niet te manipuleren. Ook dient, ten tijde van het genezingsproces, blootstelling aan zonlicht/zonnebank vermeden te worden en dient het gebruik van zelfbruinende middelen gestopt te worden.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.