Behandeling van operatieve ingreep
Voorafgaand aan de chirurgische ingreep wordt er met u besproken welke procedure plaatsvindt. Nadat u plaats heeft genomen op de operatietafel, wordt het te verwijderen deel van de huid afgetekend. Hierna wordt het te behandelen huidgebied verdoofd met enkele plaatselijke injecties. Het inspuiten van de verdovingsvloeistof kan een beetje branderig en pijnlijk aanvoelen.
Vervolgens wordt het gebied schoongemaakt met een desinfecterend middel en worden steriele doekjes aangebracht. Na de ingreep wordt de huid met hechtingen gesloten. De totale behandeling zal, afhankelijk van wat er verwijderd moet worden, twintig tot vijftig minuten duren.
Indien er weefsel wordt opgestuurd voor histologisch onderzoek, wordt u zodra de uitslag door ons is ontvangen, telefonisch op de hoogte gesteld. Meestal duurt het weefselonderzoek 2 weken.
Risico's van operatieve ingreep
Ondanks dat er steriel wordt gewerkt, kan een operatieve wond soms geïnfecteerd raken. De wond wordt dan rood en pijnlijk. De kans hierop is zeer klein dankzij de strenge protocollen waarmee al onze medewerkers werken. Soms kan sprake zijn van een nabloeding uit de wond. Ook kan een litteken, ondanks de hechtingen, voortijdig wijken tot een wond (dehiscentie). Dit laatste kan een gevolg zijn van vertraagde wondgenezing, maar ook door overmatig belasten van het verse litteken. Helaas is een dergelijke wond niet opnieuw te hechten en dient spontane genezing afgewacht te worden.