Anne-Lotte Coolen

Gynaecoloog
BIG-nummer: 19911892501
Anne-Lotte Coolen

Anne-Lotte Coolen (1985) volgde haar studie Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In 2012 begon zij met de specialisatie tot gynaecoloog. Zij is opgeleid in het Máxima Medisch Centrum, Maastricht Universitair Medisch Centrum en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Sinds 2018 is zij werkzaam als gynaecoloog en sinds juli 2021 bij Bergman Clinics in Hilversum.

Lees meer

In 2017 promoveerde ze met het onderwerp: “laparoscopic treatment of vaginal vault prolaps, waarbij de focus van het proefschrift lag op de laparoscopische behandeling van verzakkingen (prolaps). Ook na haar promotie zet zij het wetenschappelijk onderzoek voort op het gebied van prolapschirurgie. Tijdens haar opleiding tot gynaecoloog raakte zij geboeid door bekkenbodemproblematiek. Nu specialiseert zij zich verder bij Bergman Clinics tot urogynaecoloog.

Podcast

Anne-Lotte Coolen werkte mee aan een podcast 'Verlossende Woorden', dé podcast voor en door gynaecologisch Nederland. Hierin gaat ze in gesprek met bevlogen gynaecologische rolmodellen. Klik hier om de podcast te luisteren. 

Lidmaatschappen

Zij is lid van de werkgroep Bekkenbodem van de NVOG (Nederlands Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) en lid van de IUGA (International Urogynecological Association). 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.