Wat is diabetische retinopathie?

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose diabetische retinopathie

Bij suikerziekte is regelmatige controle door de oogarts belangrijk. Diabetische retinopathie ontstaat meestal in beide ogen, maar niet altijd tegelijk en geeft in het begin vaak helemaal geen klachten. Het is dan ook verstandig om bij suikerziekte regelmatig (elk jaar of eenmaal per twee jaar) de ogen te laten controleren door de oogarts. Hoe eerder oogproblemen worden geconstateerd, hoe groter de kans dat blijvende slechtziendheid of zelfs blindheid kan worden voorkomen.

Bij het oogheelkundige onderzoek van een patiënt met diabetes zal de oogarts met bijzondere aandacht het netvlies onderzoeken. Meestal gebeurt dit nadat druppels zijn toegediend om de pupil te verwijden. Indien nodig worden er foto’s gemaakt van het netvlies met kleurstof inspuiting (fluorescentie angiografie). Hiermee worden gebieden van slechte bloedvoorziening en/of lekkende bloedvaten duidelijk en vergelijkbaar in kaart gebracht.

Om macula oedeem vast te leggen kan ook een OCT scan gemaakt worden. Met een OCT scan worden de diepere lagen van het netvlies in beeld gebracht. De OCT maakt met behulp van een lichtbundel een afbeelding van een dwarsdoorsnede van het netvlies.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Ogen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.