GA TERUG
De behandeling
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
imageHomepage
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

De behandeling

Leeftijdsgebonden macula degeneratie is moeilijk te behandelen. Voor de 'droge' vorm zijn op dit moment geen behandelingen mogelijk. Behandeling van de ‘natte’ of exsudatieve vorm is wel mogelijk in een vroeg stadium. Hier zijn er op dit moment enkele vormen van behandeling mogelijk. 

Vaatgroeiremmers (VEGF)

Het introduceren van vaatgroeiremmende medicijnen in de oogheelkunde is een revolutionaire stap in de behandeling van natte maculadegeneratie. Bij Bergman Clinics | Ogen wordt met Avastin®, Eylea en met Lucentis® gewerkt.

Avastin®

Uit recente wetenschappelijke studies is gebleken dat injecties in het oog met Avastin® even goed werken als Eylea en Lucentis®. Avastin® is veel goedkoper dan Eylea en Lucentis® en drukt dus minder op de toch al zo hoge kosten van de gezondheidszorg. Daarom hebben de oogartsen van Bergman Clinics | Ogen besloten om sinds 1 januari 2012 bij voorkeur te behandelen met Avastin®.

Bij een groot gedeelte van de patiënten verbetert de gezichtsscherpte na de behandeling, terwijl bij het merendeel van de patiënten een stabilisatie bereikt kan worden. Helaas verslechtert ongeveer tien procent van de patiënten ondanks de behandeling.

Ooginjectie

Avastin®, Eylea en Lucentis® wordt door een injectie in de oogbol toegediend. Het oog wordt hiervoor eerst met oogdruppels verdoofd. Na het aanbrengen van een ooglidhouder en ontsmetten met jodium wordt er een zeer kleine hoeveelheid geneesmiddel (0,05 ml) achter de lens in het oog gespoten. Daarna wordt de ooglidhouder verwijderd en antibiotische gel aangebracht. De hele procedure duurt circa tien minuten en de injectie is doorgaans niet pijnlijk.

Photodynamische therapie (PDT) 

Deze behandeling wordt bij speciale indicaties uitgevoerd. Bij deze therapie worden alleen de lekkende bloedvaatjes behandeld om de achteruitgang van het gezichtsvermogen af te remmen. Soms wordt gekozen voor een combinatie van PDT en vaatgroeiremmende geneesmiddelen.

Bergman Clinics | Ogen beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om het verloop van de ziekte vast te leggen.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Ogen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.


Volgende pagina'sInformatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.