Uiterlijk

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Bey is here!

Be youthful. Be beautiful. Be you. BEAUTY & CLINIC

Meer weten

De voorbereiding borstverkleining

Tekst a|A     Contrast +|--

Het is belangrijk dat u de plastisch chirurg duidelijk vertelt wat uw wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van de borstverkleining. Na onderzoek en opmeting van uw borsten kan hij of zij u een indruk geven van de mogelijkheden. Te vaak wordt gedacht dat u eenvoudig een paar borsten van een foto kunt uitkiezen. Dit is helaas niet het geval: ieder lichaam is anders. Het is goed om u wel te realiseren dat bij een borstverkleining ook melkklierweefsel wordt verwijderd. Het is dan ook niet zeker of u na afloop nog borstvoeding kunt geven.  Daarnaast blijven er na een borstverkleining zichtbare littekens achter. De plastisch chirurgen van Bergman Clinics gebruiken speciale technieken om de littekens bij een borstverkleining tot een minimum te beperken.

Hoe blij u ook bent met uw nieuwe borstvorm, realiseer u wel dat borsten (meer dan elk ander deel van het lichaam) sterk kunnen veranderen onder invloed van zwaartekracht, hormonen en gewichtsschommelingen. Toch zullen uw borsten na de operatie in principe niet meer de omvang krijgen die ze hadden. U mag er vanuit gaan dat een borstverkleinende operatie een blijvend effect heeft. Een borstverkleining is een uitgebreide ingreep, met een kleine kans op complicaties. Een specifiek risico is dat het gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk verdwijnt.  Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg uitgebreid alle mogelijke complicaties bij een borstverkleining met u door.

Op de onderstaande pagina's leest u meer over een borstverkleining. Weet u voldoende en wilt u direct een afspraak maken bij een van onze plastisch chirurgen voor een eerste consult? Bel 088 9000 500.

Stappen in het behandelingstraject:Veelgestelde vragen

Kan de borst na de borstverkleining weer groeien?

Of de borst weer in omvang toeneemt na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bestaat de borst voor een groot gedeelte uit vet. Indien u in gewicht aankomt zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen is de kans dat de borst na de operatie weer groeit groter.

Kan een borstverkleining ook door liposuctie?

In plaats van voor een borstverkleinende operatie kan ook gekozen worden voor een borstverkleining met behulp van tumescente liposuctie. Dit heeft een aantal voor- en nadelen.
Voordelen:

  • Er is slechts een plaatselijke verdoving nodig en er wordt niet gesneden, dus er ontstaan geen littekens.
  • Het is een minder grote ingreep dan een operatie en u zult dus na de behandeling minder napijn hebben en veel minder kans op complicaties.

Beperking:

  • Er kan uitsluitend vetweefsel weggehaald worden, geen klierweefsel. Deze ingreep is zeker geschikt voor vrouwen met zware borsten, omdat het weghalen van vetweefsel kan maken dat zich na de ingreep veel minder rug-, nek- en/of schouderklachten voordoen dan voorheen. In alle gevallen treedt een duidelijk liftend effect op.
Kan ik elke cupmaat kiezen als ik een borstverkleining onderga?

Het is niet mogelijk een specifieke cupmaat te bereiken. Er bestaat namelijk geen vaste cupmaat. Een cupmaat is namelijk afhankelijk van uw borstkas omvang, bh- maat en omtrekmaat bh die u kiest.

We kunnen wel ieder mate van verkleining technisch bereiken, variërend van een beperkte tot een uitgebreide borstverkleining. De specialist zal in samenspraak met u afspreken wat hij gaat doen op basis van uw wens en de technische mogelijkheden. Meestal krijgt u hierdoor wel datgene wat u graag wilt.

Wanneer wordt de ankermethode en wanneer de sleutelgat methode bij een borstverkleining toegepast?

Welke methode bij een borstverkleining wordt toegepast hangt af van de grootte van de borst, de tepelpositie en met name van de mate waarin de borst verkleind moet worden.

In het algemeen wordt bij grotere borstverkleiningen de ankermethode toegepast. Als de verkleining niet erg groot is en de tepel hoeft niet enorm gelift te worden, is ook de sleutelgatmethode mogelijk. Deze heeft als voordeel dat er minder littekens zijn, maar als nadeel dat het er in het begin vaak minder mooi uitziet en de borst op langere termijn toch wel wat kan gaan uitzakken.

Wordt een borstverkleining vergoed?

Een borstverkleining wordt onder voorwaarden vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten uw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Lees meer op de vergoedingspagina van borstverkleining. 

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.
Wat zijn de prijzen van deze behandeling?
Behandeling Prijs
Borstverkleining
€ 5.200,-
€ 5.200,-
Vervangen van één implantaat rond
€ 2.800,-
€ 2.800,-
Aanvullende behandeling van kapselvorming per borst
€ 500,-
€ 500,-
Verwijderen van één implantaat
€ 2.000,-
€ 2.000,-
Verwijderen van twee implantaten
€ 3.000,-
€ 3.000,-
Borstcorrectie man
Borstcorrectie man
€ 3.500,-
€ 3.500,-

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.