Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Alle vrouwen in de leeftijd van 30 tot en met 60 jaar, ontvangen iedere 5 jaar een uitnodiging voor deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, het “uitstrijkje”. Dit onderzoek is bedoeld om in een vroeg stadium vrouwen op te sporen met een verhoogd risico op baarmoederhalskanker. Ook is het verstandig om een uitstrijkje van de baarmoedermond af te laten nemen, wanneer u last heeft van een onregelmatige menstruatie, vaginaal bloedverlies na gemeenschap, bloederige afscheiding of bloedverlies na de overgang. Dit kan op iedere leeftijd voorkomen.

Voor het afnemen van een uitstrijkje kunt u terecht bij uw eigen huisarts. In geval van een afwijkend uitstrijkje (2 maal pap 2, pap 3A, 3B, 4, contactbloeding) kunt u voor nader onderzoek, door uw huisarts worden doorverwezen naar Bergman Clinics | Vrouw.

 


Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.