Reuma

Tegenwoordig wordt met ‘reuma’ niet één ziekte bedoeld, maar is het een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen die allemaal met het bewegingsapparaat te maken hebben. 


Behandelingstraject:


Alle lichaamsdelen die nodig zijn om te kunnen bewegen worden samen het bewegingsapparaat genoemd. Dat zijn niet alleen de botten en de verbindende gewrichten, maar ook de gewrichtsbanden, de spieren, de pezen en het kraakbeen. Ongeveer één op de tien Nederlanders krijgt een vorm van reuma. Dat kan variëren van een vorm waarbij men een beetje pijn heeft of last met bewegen (zoals een peesontsteking) tot ziekten waar men invalide van kan worden zoals reumatoïde artritis. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte en één van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Reumatische aandoeningen worden onderverdeeld in drie hoofdgroepen: ontstekingsreuma (de ‘klassieke’ reumatoïde arthritis), artrose en weke-delen-reuma (bijvoorbeeld peesontstekingen of fibromyalgie). Alleen de klassieke reumatoïde arthritis behandelen wij. Voor meer (algemene) informatie over reuma kan men het best een reumatoloog raadplegen.


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.