Triggervinger / Triggerduim

De triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd (TVS), is een aandoening die veel voorkomt. Bij een triggerfinger is er sprake van een ontsteking in een van de buigpezen van de vingers. De vinger kan bij buigen ineens op slot schieten. U hoort een klikje en u moet dan soms uw andere hand gebruiken om de vinger weer recht te trekken. Vaak is dit erg pijnlijk.


Behandelingstraject:


In de handpalm lopen pezen die de spieren van de onderarm verbinden met de toppen van de vingers en de duim. Zij zorgen voor het buigen van de vingers en de duim en zo kunt u een vuist maken. Deze pezen lopen vanaf het midden van de handpalm door een soort tunnel van bindweefsel (ook wel peesschede of pulley-systeem genoemd). Door de gladde wand van deze tunnel kunnen de pezen soepel glijden en ook zorgt deze tunnel ervoor dat
de pezen tegen het bot aan blijven liggen. Een triggerfinger ontstaat wanneer de ingang van deze tunnel stug en stijf wordt en het steeds moeilijker voor de pees (of pezen) wordt om soepel door de tunnel te bewegen. Dit leidt tot een plaatselijke irritatie en een zwelling in de pees.


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!