Acne vulgaris

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen krijgt rond de pubertijd te maken met acne. De één heeft slechts enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Soms blijft acne ook na de pubertijd bestaan of ontstaat het alsnog op volwassen leeftijd


 Wat is acne vulgaris?

Deze acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Talgklieren produceren huidsmeer of talg. Bij te veel afscheiding van talg raakt de uitvoergang van de talgklier soms verstopt, waardoor er een talgophoping ontstaat. Dat noemen we mee-eters of comedonen.

In de talgklieren zetten bacteriën talg om in vetzuren. Door de opeenhoping van talg en irriterende vrije vetzuren zet de verstopte talgklier steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in het omliggende bindweefsel terecht en veroorzaken een ontsteking, met als gevolg pukkels, puistjes en in ernstige gevallen grote onderhuidse infiltraten. In sommige (ernstige) gevallen leidt acne tot ontsierende en levenslange littekens.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.