Acne

Behandelingstraject
4

Behandeling van acne

Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Behandeling kost vaak veel tijd en vraagt om geduld. De specialisten van Bergman Clinics | Huid & Vaten geven advies over de juiste behandeling en ondersteunen bij dit traject.

Er zijn verschillende behandelingen voor acne, afhankelijk van de mate en verschijnselen. Wie last heeft van ontstekingsverschijnselen krijgt een heel andere behandeling dan iemand met voornamelijk afgesloten talgklieren. Acne is niet altijd te genezen, maar symptomen kunnen meestal wel bestreden worden.

Wij bieden diverse behandelingen. Een behandeling kan gericht zijn om versterkte verhoorning van de afvoergang tegen te gaan. De behandeling kan ook gericht zijn om de groei van bacteriën tegen te gaan of talgvorming te verminderen.

De verschillende behandelingen

 • Inwendige medicatie: antibiotica of vitamine A zuur
 • Uitwendige medicatie: vitamine A zuur of corticosteroiden
 • Laserbehandeling acne: terugbrengen van vergrootte talgklieren
 • Biologicals: medicijnen om ernstige ontstekingsprocessen te onderdrukken
 • Chirurgie: openen of in zijn geheel weghalen van ontsteking(sgebied)
  Deroofing: wegbranden van deel van de huid

Op plaatsen waar acne heeft gezeten, kunnen acne littekens ontstaan. Veel mensen ervaren deze littekens als storend. De specialisten van Bergman Clinics | Huid & Vaten behandelen deze littekens tot ze minder zichtbaar zijn of geheel verdwijnen. (Let op, in de meeste gevallen wordt deze zorg niet vergoed.) 

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden van acne bij Bergman Clinics?  Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Helpt tandpasta smeren tegen acne?

Helaas, hier is geen bewijs voor. Sterker nog: door het smeren van tandpasta wordt de huid erg droog en kan de acne nog erger worden, wat voor meer puistjes en pukkels zorgt.

Helpt zonnen tegen acne?

Het lijkt misschien zo dat zonnen tegen acne helpt, omdat je huid bruiner wordt en de roodheid van de acne minder opvalt. Veel zon kan de huid echter dermate uitdrogen en irriteren waardoor de klachten verergeren. UV-/zonlicht kan de puistjes wel uitdrogen.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat kan ik zelf doen tegen acne?

Huidverzorging

In de meeste gevallen hebben mensen met acne last van verhoogde talgproductie. Kenmerkend is een vettig, glimmend gezicht. Door de huid dagelijks te reinigen met lauw water (zonder te schuren of te scrubben) verwijdert u het teveel aan talg en zorgt u voor een gezonde huid. Overmatig gebruik van water en zeep is zinloos en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid. Tijdens de behandeling ontstaat soms een droge huid. Een hydraterende crème biedt wellicht uitkomst. Pas wel op dat deze crème niet te vet is, waardoor juist weer puistjes kunnen ontstaan. Het zelf uitknijpen of scrubben van mee-eters, pukkels en puistjes kan leiden tot littekens en verergering van de pukkels en is dan ook af te raden.

Geneesmiddelen

Het is verstandig om niet steeds van het ene op het andere geneesmiddel over te schakelen. Bij het ontstaan van acne spelen meestal meerdere factoren een rol. Als een bepaald middel niet afdoende helpt, is het daarom beter om een middel aan de behandeling toe te voegen. Met een combinatiebehandeling kan de aandoening op meerdere fronten tegelijk worden bestreden.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!