Chronische Acne (Acne ectopia of acne inversa)

Hidradenitis suppurativa of acne ectopica/inversa of chronische acne is een proces van chronische en steeds terugkomende ontstekingen van de huid in de lichaamsplooien, vooral in de oksels, liezen, onder de borsten en op de billen. Hidradenitis suppurativa begint meestal tijdens of na de puberteit op een leeftijd tussen 20 en 25 jaar. De ontstekingen zijn pijnlijk en kunnen onprettig ruiken waardoor het veel ongemak kan veroorzaken.


 Wat is Hidradenitis suppurativa (Acne ectopia of acne inversa)?

Ongeveer 1% van de volwassen bevolking heeft last van hidradenitis suppurativa, vrouwen vaker dan mannen. Voor de mensen die eraan lijden is dit een onaangename aandoening. Hidradenitis suppurativa gaat niet in eerste instantie uit van de talgklieren, maar is een ontsteking van de haarzakjes. Ze ontstaan door afsluiting van de uitgang van deze haarzakjes. Bij deze vorm van acne blijft het haarzakje (dat uit huidcellen bestaat) hoorn produceren, die zich ophoopt in het haarzakje. Uiteindelijk knapt deze en veroorzaakt een ontsteking van de talgklieren, de zweetklieren en andere structuren van de huid.

Het belangrijkste symptoom van deze vorm van acne is het ontstaan van een abces. Een abces is een met afgestorven materiaal en pus gevulde holte. Soms zoekt de pus een andere uitweg naar buiten en ontstaan er gangen en kanalen onder de huid die met elkaar in verbinding staan. Dit zijn zogenaamd fistels. De precieze oorzaak van het ontstekingsproces is niet bekend.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.