Impetigo (Krentenbaard)

Impetigo is een huidaandoening die ook wel krentenbaard of kindzeer wordt genoemd. De infectie met een bacterie komt vooral bij jonge kinderen voor en is erg besmettelijk. Impetigo wordt gemakkelijk overgedragen en kan overal op het lichaam optreden. Op het gezicht, op de armen en benen komt deze huidaandoening het vaakst voor.


 Wat is impetigo (krentenbaard)?

Symptomen van impetigo zijn met name een rode huid met blaasjes en kleine blaren. Als de blaren en blaasjes stuk gaan komt er vocht uit. Over het algemeen is de infectie onschuldig en genezen de plekken vanzelf binnen 2 tot 3 weken. Sommige kinderen krijgen last van een heftige reactie op de infectie zoals koorts en opgezwollen lymfeklieren. Ook volwassenen kunnen impetigo krijgen. De kans op impetigo is groter wanneer u een andere huidaandoening heeft. Door het besmettingsgevaar is het aan te bevelen om impetigo snel te behandelen.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.