Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Pemphigus en Bulleus Pemphigoid

Pemphigus en bulleus pemphigoïd (ook wel parapemphigus) zijn auto-immuunziekten waarbij blaren op de huid en slijmvliezen ontstaan. Deze ziekten zijn zeldzaam en kunnen plotseling ontstaan. Het lichaam wordt aangevallen door het eigen afweersysteem, zonder dat daar een duidelijke reden voor is. Hierbij worden antistoffen aangemaakt die delen van de huid aanvallen. Dit veroorzaakt blaren op de huid.


 Wat zijn pemphigus en bulleus pemphigoïd?

Het verschil tussen pemphigus en bulleus pemfigoïd is de plaats waar de blaren ontstaan en de huid wordt aangevallen.

  • Bij pemphigus ontstaan de blaren op de opperhuid
  • Bij bulleus pemfigoïd ontstaan de blaren onder de opperhuid.

Ook is er verschil in de ernst van pemphigus en bulleus pemfigoïd. Omdat pemphigus zich op de opperhuid bevindt is dit een ernstigere variant en kan in sommige gevallen zelfs levensbedreigend zijn. Dit komt door eventueel vochtverlies en is er een groter risico op infecties.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.