Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Weg met die keelamandel

Tekst a|A     Contrast +|--

Omdat je vaak verkouden bent en keelpijn hebt, gaat de dokter je ‘keelamandelen‘ weghalen. Die zitten achter in je keel.

Je gaat heel vroeg naar het ziekenhuis om de keelamandel te laten verwijderen. In het ziekenhuis krijg je eerst een pyjama aan (best een stomme). Dan ga je naar een grote kamer met een hele coole lampen. Daar mag je bij mama of papa op schoot zitten als je gaat slapen. Want dat moet even.

Om te slapen, hoef je alleen maar een paar keer goed in -en uit te blazen in het kapje. Dat ruikt niet zo lekker. Maar als je er paar keer goed in blaast, hoef je lekker geen prikje!

Als je weer wakker wordt, lig je in een bed en heb je een klein slangetje in je arm. Door dit slangetje heb je veel minder pijn. Hoera! De keelamandel is verwijderd. Je moet wel meteen héél goed drinken. Want als je goed drinkt, mag het slangetje er snel weer uit. En omdat je zo stoer bent geweest, krijg je van het ziekenhuis een superlekker ijsje!

Mama of papa blijft bij je tot je weer naar huis mag. Thuis moet je nog wel heel veel koude limonade of water drinken – melk mag niet – en mag je lekker vla of appelmoes eten. Als je nog pijn hebt, krijg je een zetpilletje tegen de pijn. En na twee of drie dagen mag je, als het mooi weer is, weer lekker buitenspelen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.