GA TERUG
Nazorg en controle
bergman-clinics-verwijzers-nascholing.jpg
imageHomepage
Informatie Coronavirus Informatie Coronavirus
In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics in ieder geval tot en met 6 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd.Meer weten
imageHomepage
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
imageHomepage
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

Nazorg en controle

Per behandeling kan de nazorg en controle verschillen. Hieronder kunt u per behandeling lezen waar u rekening mee moet houden.


Oogleden met huidoverschot

Vlak na de operatie van een ooglid met huidoverschot zijn de oogleden blauw en gezwollen. Dit is normaal en geen reden om u zorgen te maken. Het koelen van de oogleden in de eerste uren na de ingreep – met een ‘ice-pack’ of wat gestampte ijsblokjes in een natte handdoek – kan de zwelling en verkleuring beperken. Om schrikreacties uit de omgeving te voorkomen, is het verstandig om de eerste dagen na de operatie een donkere bril te dragen. In het algemeen worden de hechtingen bij een operatie om het huidoverschot van de oogleden na zeven dagen verwijderd.

Overigens mag u na het verwijderen van de hechtingen weer make-up en oogschaduw gebruiken om een en ander te camoufleren. Meestal is bij een operatie aan het ooglid voor huidoverschot na zes tot acht weken de toestand genormaliseerd.
Om verkleuring van het litteken te voorkomen wordt intensief zonnen de eerste maanden afgeraden.

Het resultaat van een ooglidcorrectie is niet altijd blijvend. Soms treedt er toch weer een verdere verslapping van het weefsel op. Hoewel dit vaak pas na een periode van jaren optreedt kan een nieuwe operatie dan wenselijk zijn.

Bovenooglidcorrectie

Lees hier alles over het herstel na een bovenooglidcorrectie.

Binnenkrullend en afstaand ooglid

Bij een operatie aan ee binnenkrullend of afstaand ooglid kan de eerste twee weken na de ingreep het ooglid wat dik en blauw verkleurd zijn. Hechtingen kunnen in de eerste week wat irriteren, maar worden na ongeveer zeven dagen verwijderd. Voor de eerste tien dagen na de ingreep schrijft uw oogarts u meestal een oogzalf voor die u drie maal daags moet gebruiken.

Als de operatie om wat voor reden dan ook niet op korte termijn kan plaatsvinden, zijn er enkele tijdelijke oplossingen. Ten eerste kan de oogarts u laten zien hoe u met een stukje pleister het ooglid in de goede positie zet. Ten tweede kan de oogarts twee hechtingen plaatsen die het ooglid naar buiten draaien waardoor de wimpers niet langer tegen het oog krassen.


Meer informatie

Indien u besluit tot een operatieve correctie is het belangrijk om te realiseren dat het resultaat anders kan uitvallen dan u had verwacht. Juist hierom is het belangrijk om met uw behandelend arts van tevoren goed door te spreken wat u wel en wat u niet kunt verwachten.
Wij zullen u altijd naar beste kunnen behandelen. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij echter niet geven. Er kunnen altijd complicaties optreden die het eindresultaat negatief beïnvloeden.
Vergoeding en verzekering

Klik op de volgende link voor informatie over vergoeding en verzekering.


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.