Ooglidchirurgie

Behandelingstraject
4

Resultaat & nazorg

Per behandeling kan de nazorg en controle verschillen. Hieronder kunt u per behandeling lezen waar u rekening mee moet houden.


Oogleden met huidoverschot

Vlak na de operatie van een ooglid met huidoverschot zijn de oogleden blauw en gezwollen. Dit is normaal en geen reden om u zorgen te maken. Het koelen van de oogleden in de eerste uren na de ingreep – met een ‘ice-pack’ of wat gestampte ijsblokjes in een natte handdoek – kan de zwelling en verkleuring beperken. Om schrikreacties uit de omgeving te voorkomen, is het verstandig om de eerste dagen na de operatie een donkere bril te dragen. In het algemeen worden de hechtingen bij een operatie om het huidoverschot van de oogleden na zeven dagen verwijderd.

Overigens mag u na het verwijderen van de hechtingen weer make-up en oogschaduw gebruiken om een en ander te camoufleren. Meestal is bij een operatie aan het ooglid voor huidoverschot na zes tot acht weken de toestand genormaliseerd.
Om verkleuring van het litteken te voorkomen wordt intensief zonnen de eerste maanden afgeraden.

Het resultaat van een ooglidcorrectie is niet altijd blijvend. Soms treedt er toch weer een verdere verslapping van het weefsel op. Hoewel dit vaak pas na een periode van jaren optreedt kan een nieuwe operatie dan wenselijk zijn.

Bovenooglidcorrectie

Lees hier alles over het herstel na een bovenooglidcorrectie.

Binnenkrullend en afstaand ooglid

Bij een operatie aan een naar binnenkrullend of afstaand ooglid kan de eerste twee weken na de ingreep het ooglid wat dik en blauw verkleurd zijn. Hechtingen kunnen in de eerste week wat irriteren, maar worden na ongeveer zeven dagen verwijderd. Voor de eerste tien dagen na de ingreep schrijft uw oogarts u meestal een oogzalf voor die u drie maal daags moet gebruiken.

Als de operatie om wat voor reden dan ook niet op korte termijn kan plaatsvinden, zijn er enkele tijdelijke oplossingen. Ten eerste kan de oogarts u laten zien hoe u met een stukje pleister het ooglid in de goede positie zet. Ten tweede kan de oogarts twee hechtingen plaatsen die het ooglid naar buiten draaien waardoor de wimpers niet langer tegen het oog krassen.


Meer informatie

Indien u besluit tot een operatieve correctie is het belangrijk om te realiseren dat het resultaat anders kan uitvallen dan u had verwacht. Juist hierom is het belangrijk om met uw behandelend arts van tevoren goed door te spreken wat u wel en wat u niet kunt verwachten.
Wij zullen u altijd naar beste kunnen behandelen. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij echter niet geven. Er kunnen altijd complicaties optreden die het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Vergoeding en verzekering

Klik op de volgende link voor informatie over vergoeding en verzekering.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Na een ooglidcorrectie: mag ik pijnstillers nemen na de ooglidcorrectie? Mag ik een paracetamol, Ibuprofen of aspirine nemen tegen de pijn?

Toegestaan: Paracetamol tegen de pijn. Niet toegestaan is: Ibuprofen of aspirine, deze werken bloedverdunnend en dat is niet wenselijk.

Na ooglidcorrectie: moet ik mijn oogleden koelen na de ooglidcorrectie?

Direct na de ingreep wordt, gedurende 15 tot 30 minuten, een verkoelend oogmasker op de oogleden gelegd om zwelling en bloeding zoveel mogelijk te beperken. Het is verstandig ook thuis nog enige tijd rustig te gaan liggen met een verkoelend oogmasker of verband op uw oogleden. Herhaal dit de eerste week regelmatig. De maskers zijn verkrijgbaar bij de drogist.

Na ooglidcorrectie: wanneer worden de hechtingen verwijderd na een ooglidcorrectie?

Dit is na 7 tot 10 dagen.

Na ooglidcorrectie: wat zijn de leefregels?

Tijdelijke gedragsregels tot de oogleden goed zijn genezen: (in ieder geval 2 weken en 2 maanden tegen de zon beschermen)

 • géén zon of zonnebank
 • niet zwemmen of naar de sauna
 • niet zware sporten
 • geen make-up dragen
 • teveel druk op hoofd vermijden
 • gezicht wassen met lauwwarm water
 • recreatief sporten na 2 weken, dus niets waar je je gezichtsspieren mee aanspant

Na ooglidcorrectie: wat zijn de verwachtingen van herstel? Wanneer zijn de littekens verdwenen? Wanneer kan er gesproken worden van een eindresultaat? Wanneer stopt de zwelling, blauwe kleur, jeuk, trekkend gevoel?

De huid rond de ogen, met name van het onderooglid, kan nog 2 à 3 weken licht gezwollen zijn of enigszins blauw verkleurd zijn. Ook kan een trekkend gevoel rond de ogen optreden soms zelfs jeuk. De eerste 2 weken na de operatie mag u niet zwemmen. Ook is zwaar tillen niet verstandig. Het gezicht wassen met lauwwarm water is wel toegestaan. Na ongeveer een half jaar zijn de littekens vrijwel onzichtbaar en kan van een eindresultaat worden gesproken.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Behandeling Prijs
Bovenooglidcorrectie (blepharoplastiek)
€ 1.250,- (1 of 2 ogen)
€ 1.250,- (1 of 2 ogen)
Bovenooglidcorrectie (blepharoplastiek en ptosiscorrectie)
€ 1.380,- (1 oog) | € 2.290,- (2 ogen)
€ 1.380,- (1 oog) | € 2.290,- (2 ogen)
Ptosis (levator plastiek)
€ 1.120,- (1 oog) | € 1.280,- (2 ogen)
€ 1.120,- (1 oog) | € 1.280,- (2 ogen)

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.