GA TERUG
De behandeling
homepage-foto.jpg
imageHomepage
Nieuwe Bey-ervaringen website gelanceerd! Nieuwe Bey-ervaringen website gelanceerd!
Bekijk hier de nieuwe ervaringen website incl. Voor & Na foto's en Video's.Bekijk hier de nieuwe ervaringen website incl. Voor & Na foto's en Video's.

Toon submenu

De behandeling

U hebt zich goed voorbereid, en alle voor- en nadelen van een borstvergroting overwogen. Met het 3D-Consult heeft u samen met de plastisch chirurg beoordeeld welke prothese het beste bij u past, en u hebt een intakegesprek gehad met de anesthesioloog voor de narcose. Dit is de dag waarop u de borsten krijgt die bij u passen.
Een borstvergroting is een operatie onder volledige narcose. Dat houdt in dat u thuis al het een en ander moet voorbereiden. U kunt na de operatie ook niet alleen naar huis en de eerste 24 uur moet er iemand bij u in de buurt zijn.

  • Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. U kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen
  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die u thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • U moet nuchter zijn voor de narcose

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de ingreep meldt u zich bij de balie. Daar controleren we nog een keer uw gegevens. Klopt het allemaal, dan brengt de verpleegkundige u naar uw kamer. Daar kunt u zich omkleden en krijgt u een infuus voor het toedienen van antibiotica. Er worden foto’s van uw borsten gemaakt en u kunt de arts nog vragen stellen. Vervolgens neemt de arts u mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt u onder narcose.

De borstvergrotingsoperatie

Eerder hebt u al met de plastisch chirurg gekozen voor een bepaald model implantaat en voor de manier van plaatsen. Tijdens de ingreep maakt de arts een sneetje van 3 tot 5 centimeter op een plek die niet opvalt zoals de borstplooi. Via dat sneetje brengt hij of zij het implantaat op zijn plek en maakt het sneetje weer goed dicht. De ingreep duurt in totaal ongeveer een uur.

Na de operatie

Na de operatie wordt u wakker op de uitslaapkamer. Bent u weer helemaal bij, dan gaat u terug naar uw kamer. Uw begeleider of chauffeur kan u hier ook weer opzoeken. Wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag u weer naar huis. Meestal is dat een paar uur na de ingreep.

Leefregels direct na de ingreep

De verpleegkundige geeft u uitleg en een instructiekaart mee met leefregels voor de eerste dagen en weken thuis. Over het algemeen zijn alle bewegingen die u pijnloos kunt doen zijn toegestaan en als u geen lichamelijk werk hebt, kunt u ook weer snel aan het werk. Uw arts bespreekt met u wat u precies wel en niet mag doen. Na de ingreep krijgt u de sportbeha om, die u een tijdje dag en nacht aan moet houden. Direct na de operatie zijn uw borsten gezwollen. De zwelling neemt de eerste twee weken snel af. Na 6 weken mag u weer alles en na ongeveer 3 maanden kunt u genieten van het eindresultaat.

Bergman Clinics App

De Bergman Clinics App geeft u extra informatie in korte berichten op het moment dat het voor u relevant is. Voor, tijdens en na de behandeling. U krijgt bijvoorbeeld precies op tijd tips voor de laatste voorbereiding en voor het herstel thuis. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).


Plan uw afspraak online Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.