Borstvergroting

Behandelingstraject
3

Resultaat en nazorg

Na de operatie

Na de operatie wordt u wakker op de uitslaapkamer. Bent u weer helemaal bij, dan gaat u terug naar uw kamer. Uw begeleider of chauffeur kan u hier ook weer opzoeken. Wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag u weer naar huis. Meestal is dat een paar uur na de ingreep.

Leefregels direct na de ingreep

De verpleegkundige geeft u uitleg en een instructiekaart mee met leefregels voor de eerste dagen en weken thuis. Over het algemeen zijn alle bewegingen die u pijnloos kunt doen zijn toegestaan en als u geen lichamelijk werk hebt, kunt u ook weer snel aan het werk. Uw arts bespreekt met u wat u precies wel en niet mag doen.

Herstel

Na een borstvergrotingsoperatie hebt u ongeveer 10 dagen nodig om te herstellen. Daarna kunt u uw gewone activiteiten weer oppakken, al mag u nog niet direct sporten of (zwaar) tillen. Hoe beter uw conditie was voor de operatie, hoe sneller het herstel. Ook voldoende beweging, gezonde voeding en de nodige rust komen het genezingsproces ten goede.

De dag na de operatie voelen uw borsten pijnlijk aan en kunnen nog wat gezwollen zijn. Het resultaat is al wel vrijwel direct zichtbaar. Na een paar weken is de zwelling helemaal verdwenen en na ongeveer 3 maanden ziet u het uiteindelijke resultaat.

De eerste dagen thuis

Direct na de ingreep krijgt u van ons een sportbeha aan. Die houdt u de eerste tijd aan, dag en nacht. De eerste dagen voelt u een lichte stuwing in uw borsten en ook uw armen kunnen extra gevoelig zijn. Met de dual-plane methode, waarbij de prothese deels achter en deels op de borstspier komt, kunt u de eerste dagen iets meer napijn hebben. Ook dit gaat vanzelf over. De hechtingen lossen in principe vanzelf op.

Nazorg

De belangrijkste leefregels vlak na een borstvergrotingsoperatie:

  • De eerste 2 weken houdt u de sportbeha dag en nacht aan
  • Na 2 weken draagt u de sportbeha nog 2 tot 4 weken overdag
  • Na 24 uur mag u weer douchen maar de eerste 6 weken mag u niet in bad
  • Na 2 weken mag u weer autorijden en, als de arts het goed vindt, op reis met het vliegtuig
  • De eerste 4 weken mag u niet zwaar tillen
  • De eerste 6 weken mag u niet intensief sporten

U kunt in principe alles doen wat geen pijn doet. Als u geen lichamelijk inspannend werk hebt, kunt u na ongeveer 2 weken ook weer aan het werk. Lees meer over de nazorg bij Bergman Clinics | Uiterlijk. 

Resultaat per vrouw verschillend

Vrouwen die voor een borstvergroting kiezen, zijn in vrijwel alle gevallen bijzonder blij met het resultaat. Ze voelen zich vrouwelijk en zelfverzekerd met vollere, stevige borsten.

Het is medisch gezien niet altijd mogelijk om het resultaat precies te voorspellen, of om aan al uw wensen te voldoen. Ook is de aard en de grootte van de littekens niet helemaal te voorspellen. Veel hangt af van hoe uw lichaam in elkaar zit, en hoe het lichaam en de protheses bij elkaar passen.

Mogelijke risico’s

Een borstvergroting is een redelijk veilige ingreep. Ernstige complicaties komen gelukkig zelden voor. Naast de algemene risico’s van algehele narcose hebben we de mogelijke complicaties van een borstprothese op een rij gezet.

 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe lang moet ik de sportbeha dragen na een borstvergroting?

Dat verschilt van persoon tot persoon. We raden aan om in ieder geval de eerste 2 weken dag en nacht de sportbh te dragen. Na de eerste twee weken over het algemeen 2 tot 4 weken alleen overdag. Uw arts geeft aan wat voor u noodzakelijk is.

Hoe lang moet ik vrij nemen van mijn werk na een borstvergroting?

Na ongeveer 1 week kunt u na een borstvergroting weer aan het werk. Fysiek werk en zwaar tillen moeten nog even wachten. Na 4-5 weken mag u weer tillen en na 6 weken weer sporten.

Hoe snel na een borstergroting mag ik weer douchen?

U kunt 24 uur na de ingreep alweer onder douchen. De sportbeha mag dan even uit.

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bergman Clinics | Uiterlijk voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 500.

Is onderzoek naar borstkanker nog mogelijk na een borstvergroting?

De eerste 3 – 6 maanden is zelf onderzoek van de borst lastiger, omdat het wordt vertekend door littekenweefsel. Daarna is zelfonderzoek goed mogelijk.

Zelfonderzoek wordt aangeraden vanaf 30 jaar iedere maand op een vast tijdstip uit te voeren. Een mammografie (röntgenonderzoek) laten uitvoeren is wat lastiger met borstimplantaten maar kan vanaf een een half jaar na de ingreep wel. We raden aan, indien men ouder is dan 40 jaar, voorafgaand aan de bostvergroting een mammografie te laten maken.

Kan ik in termijnen betalen?

Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bergman Clinics | Uiterlijk.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

Een borstvergroting heeft geen invloed op de werking van uw melkklieren en tepels. Heeft u na een borstvergroting toch problemen met het geven van borstvoeding, dan is de kans groot dat ook zonder borstprotheses die problemen waren ontstaan.

Wanneer kan ik weer onder de zonnebank en naar de sauna na een borstvergroting?

U kunt 3 tot 6 weken na de ingreep weer naar de zonnebank. Het is wel belangrijk dat u de eerste 3 maanden het litteken goed beschermd tegen UV-straling. Ook kunt u na 6 weken zonder problemen weer naar de sauna.

Wanneer mag ik na een borstvergroting weer autorijden?

Direct na de ingreep mag u zelf niet auto rijden. Na 1 week na de ingreep kunt u, als u zich fit voelt, weer achter het stuur. Uw arts geeft aan hoe lang u het beste kunt wachten.

Wanneer mag ik na een borstvergroting weer reizen met het vliegtuig?

Als uw herstel goed verloopt kunt u ongeveer na 1 week weer vliegen. De arts bekijkt dit met u op de controle.

Wanneer mag ik na een borstvergroting weer sporten?

U mag zich 6 weken na de ingreep weer fysiek inspannen. Dan kunt u dus ook weer gaan sporten. Om eerder uw conditie op pijl te houden mag een hometrainer eerder worden gebruikt. Dit mag u 2-3 weken na de ingreep al gebruiken.

Wat voor pijnstilling krijg ik na een borstvergroting?

U kunt van te voren paracetamol in huis halen en dat gebruiken na de borstvergroting. Meestal is dat voldoende. Zonodig kunt u een aanvullende pijnstiller voorgeschreven krijgen.

Wat zijn de mogelijke risico’s en complicaties van een borstvergroting?

Een borstvergroting is een relatief veilige ingreep met beperkte risico’s. Die risico's hebben we voor u op een rijtje gezet op de pagina mogelijke risico’s van een borstvergroting.

Wat zijn mijn rechten en plichten bij een borstvergroting?

Het kiezen voor een borstvergroting is een hele stap. We vinden het dan ook belangrijk u zo goed mogelijk te informeren over wat u van ons kunt verwachten. Met persoonlijke zorg en aandacht doen wij er alles aan u het gewenste resultaat te bieden, zodat u tevreden terugkijkt op de behandeling en tevreden bent met het eindresultaat. Lees hier alles over op onze rechten & plichten pagina.

 

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de prijzen van deze behandeling?

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Maak een afspraak
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Onze telefonische wachttijd is langer dan normaal. Gebruik mijnbergmanclinics.nl om afspraken te beheren, je dossier in te zien, afspraakinformatie te bekijken, correspondentie te volgen, persoonsgegevens te controleren of aan te vullen en herhaalrecepten op te vragen.