Onderzoek & diagnose pijn bij het vrijen
Bij pijn bij het vrijen doen wij uitgebreid gynaecologisch onderzoek (inclusief een echoscopie), waarbij we speciaal letten op het functioneren van de bekkenbodemspier. Dieper gelegen oorzaken van het verkrampen van de bekkenbodemspieren zijn mogelijk te achterhalen tijdens gesprekken met een seksuologe of psychologe.
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek krijgt u uitgebreid de tijd om uw klachten met de arts te bespreken. De arts kan op basis van uw verhaal en uw medische geschiedenis een aantal onderzoeken voorstellen.
Lichamelijk onderzoek
- Inwendig onderzoek
Met dit onderzoek krijgt de arts een eerste indruk van de grootte, stand en vorm van de organen die ondersteund worden door de bekkenbodem. Daarnaast kan tijdens dit onderzoek de aanwezigheid van pijn of een zwelling worden opgemerkt. Na dit onderzoek kan niet altijd onmiddellijk een diagnose gesteld worden. Het is eerder een eerste onderzoek, dat aangeeft welke verdere onderzoeken of behandeling nodig zijn voor uw klachten.
- Echoscopie
Om een beter beeld te krijgen van de bekkenorganen voert de arts een echoscopie uit. Een echoscopie is een techniek waarmee organen en structuren in het bekken zichtbaar kunnen worden gemaakt. Bij een echoscopie wordt onderzoek gedaan naar de inwendige organen (baarmoeder, darmen, urinewegen en blaas) door middel van geluidsgolven.
Behandelingstraject:
Toegangstijden
Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.
Bekijk toegangstijdenVragen
Bij welke vestigingen kan ik terecht?
Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
- Resultaat van de behandeling
- Veiligheid
- Cliëntgerichtheid
- Ervaring team