Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
De moderne kunstheup
bergman-clinics-heupprothese-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Marijke Bolwaard -56,
eigenaar van balletstudio
Marijke Bolwaard -56, eigenaar van balletstudio
"Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!""Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!"

Toon submenu

De moderne kunstheup

Een totale heupprothese vervangt de kom en de kop van het heupgewricht. De kom van een heupprothese bestaat uit titanium met een laagje van slijtvast polyethyleen of keramiek. De kop van de nieuwe heup is ook van keramiek. Dankzij moderne materialen en een goede manier van plaatsen, kan een kunstheup wel 20 jaar mee.
Het belangrijkste voor de levensduur van een kunstheup zijn:

  • Het ontwerp van de prothese
  • De positionering van de prothese
  • Hoe u uw nieuwe heup belast

De chirurgen van Bergman Clinics | Bewegen gebruiken uitsluitend protheses van uitstekende en bewezen kwaliteit. Deze gaan gemiddeld vijftien tot twintig jaar mee. Uw specialist kiest de beste prothese voor u en plaatst deze zeer zorgvuldig. U krijgt hulp bij het oefenen na de operatie en advies over wat u wel en niet kunt doen met uw nieuwe heup. Op die manier kan de prothese erg lang mee. Mocht een onderdeel van de prothese versleten zijn, dan kunnen we dat vervangen zonder dat de hele prothese eruit hoeft.

Verschillende operatiemethodes

Onze specialisten onderzoeken uw klachten en uw situatie en kunnen u daarna goed adviseren over de beste kunstheup voor u. Afhankelijk van de vorm van de prothese, kiest de chirurg de beste manier van opereren.

Een heupchirurg kan op twee manieren een heupprothese plaatsen:

  • Via de voorkant van het heupgewricht
  • Via de achterkant van het heupgewricht

De specialist vertelt u over de verschillende mogelijkheden, de mogelijke risico’s en het herstel. U beslist daarna zelf of u een operatie wilt.

Vastzetten van de prothese

Bij Bergman Clinics | Bewegen gebruiken we ingroeiheupen. De onderdelen van de prothese hebben een coating (een speciaal laagje aan de buitenkant) waar uw eigen bot in zal groeien. Daarmee komen de onderdelen goed vast te zitten zonder dat we botcement gebruiken. Tijdens de operatie klemmen we de delen goed vast, zodat u ze wel direct kunt gebruiken. Daarna zet uw bot ze vanzelf helemaal vast. Dat kost wat tijd, en daarom moet u de eerste zes weken na de operatie rustig aan doen. U kunt dan rustig bewegen maar nog even geen krachttraining doen of het gewricht extreem belasten. U leest hier meer over op de pagina over nazorg en controle.

Verzekerde zorg

Heeft u een verwijzing met medische indicatie van uw huisarts, dan vergoedt uw zorgverzekering onze behandelingen. Houdt u wel rekening met uw eigen risico. De precieze voorwaarden en de hoogte van uw eigen risico kunt u opvragen bij uw verzekeraar.

Welkom in onze Focusklinieken

Wilt u weten wat een kunstheup voor u kan doen? Bel ons op telefoonnummer 088 9000 500 en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze heupspecialisten in Naarden, Rijswijk, Delft, Arnhem, Rotterdam en Breda. Daar zijn onze Focusklinieken voor heupklachten en heupprotheses, waar alle heupzorg is gebundeld om u de allerbeste behandeling te geven.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.