GA TERUG
Revisie heupprothese
bergman-clinics-heupprothese-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Marijke Bolwaard -56,
eigenaar van balletstudio
Marijke Bolwaard -56, eigenaar van balletstudio
"Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!""Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!"

Toon submenu

Revisie heupprothese

Een heupprothese wordt in Nederland steeds meer geplaatst. Dat betekent ook dat steeds meer heupprotheses toekomen aan een revisie, ofwel het opnieuw plaatsen van een (deel van de) heupprothese.

Een revisie van een heupprothese kan worden gedaan om meerdere redenen:

  • De heupprothese luxeert, (schiet uit de kom).
  • De heupprothese laat los. Dit geeft meestal pijnklachten in de lies of in het bovenbeen.
  • Slijtage van een of meer onderdelen van de prothese.
  • Als een infectie de oorzaak is van de loslating dan dient eerst de infectie te worden behandeld en vervolgens de prothese te worden vervangen

Behandeling

De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose) of een ruggenprik. Het heupgewricht wordt meestal geopend via het oude litteken van de heupprothese. Er worden vaak kweken genomen om een infectie uit te sluiten. De oude heupprothese wordt verwijderd. De nieuwe prothese wordt zorgvuldig op maat gemaakt en geplaatst. Met uiterste zorgvuldigheid wordt de juiste lengte van uw been hersteld of behouden.Alvorens de heup gehecht wordt, test de orthopeed nogmaals de heupkop op juiste plaatsing en beweging.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een revisie spoedig verloopt.

Verwachtingen

Een revisie van de heupprothese krijgen is geen kleinigheid. Het is een grote operatie waarna u een lange herstelperiode heeft. Het is belangrijk dat u zich dat van tevoren goed realiseert. Hoe beter uw conditie is voorafgaand aan de ingreep, des te beter verloopt deze herstelperiode na een revisie heupprothese.

De verwachtingen van een revisie van heupprothese zijn vaak hooggespannen. De wens is een pijnloze heup, die beter beweegt dan voor de operatie; zonder beenlengteverschil. Meestal is dit ook het resultaat. Realiseert u zich goed dat bij deze ingreep van een revisie heupprothese een kans bestaat op een complicatie. Deze kans is groter dan bij de eerste prothese. Daarnaast kan het revalidatietraject langer zijn dan bij de eerste ingreep. Het besluit tot het reviseren van een totale heupprothese moet goed overdacht zijn. Toch zijn de meeste patiënten erg tevreden met hun revisie.

Uw orthopeed van Bergman Clinics | Bewegen zal met u spreken op de polikliniek over het verwachte resultaat van de ingreep. Onduidelijkheden hierover kunt u bespreken met uw behandelend orthopeed.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.