Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Corneal crosslinking

Bij toenemende (progressieve) hoornvliesvervorming in een korte periode kan corneal crosslinking nodig zijn. Dit wordt vastgesteld door middel van minstens twee metingen in ongeveer 6 tot 12 maanden.


Over corneal crosslinking

Het doel van corneal crosslinking is het afremmen van verdere verzwakking en vervorming van het hoornvlies, waarbij de gezichtsscherpte behouden blijft. In bepaalde gevallen zal corneal crosslinking de noodzaak van een hoornvliestransplantatie verminderen.

Hoewel corneal crosslinking niet als doel heeft de gezichtsscherpte te verbeteren, kan dit door speciale lenzen soms wel het gevolg zijn. Deze kunnen door een ervaren contactlensspecialist worden aangepast.

De behandeling is met name van toepassing op jonge personen (vanaf 10 jaar tot circa het 35e levensjaar), want in deze levensfase is de kans op toename het grootst. Na het 35e levensjaar treedt er een leeftijdsgebonden hoornvlies stabilisatie op.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.