Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Corneal crosslinking

Bij toenemende (progressieve) hoornvliesvervorming in een korte periode kan corneal crosslinking nodig zijn. Dit wordt vastgesteld door middel van minstens twee metingen in ongeveer 6 tot 12 maanden.


Over corneal crosslinking

Het doel van corneal crosslinking is het afremmen van verdere verzwakking en vervorming van het hoornvlies, waarbij de gezichtsscherpte behouden blijft. In bepaalde gevallen zal corneal crosslinking de noodzaak van een hoornvliestransplantatie verminderen.

Hoewel corneal crosslinking niet als doel heeft de gezichtsscherpte te verbeteren, kan dit door speciale lenzen soms wel het gevolg zijn. Deze kunnen door een ervaren contactlensspecialist worden aangepast.

De behandeling is met name van toepassing op jonge personen (vanaf 10 jaar tot circa het 35e levensjaar), want in deze levensfase is de kans op toename het grootst. Na het 35e levensjaar treedt er een leeftijdsgebonden hoornvlies stabilisatie op.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.