Corneal crosslinking

Bij toenemende (progressieve) hoornvliesvervorming in een korte periode kan corneal crosslinking nodig zijn. Dit wordt vastgesteld door middel van minstens twee metingen in ongeveer 6 tot 12 maanden.


Over corneal crosslinking

Het doel van corneal crosslinking is het afremmen van verdere verzwakking en vervorming van het hoornvlies, waarbij de gezichtsscherpte behouden blijft. In bepaalde gevallen zal corneal crosslinking de noodzaak van een hoornvliestransplantatie verminderen.

Hoewel corneal crosslinking niet als doel heeft de gezichtsscherpte te verbeteren, kan dit door speciale lenzen soms wel het gevolg zijn. Deze kunnen door een ervaren contactlensspecialist worden aangepast.

De behandeling is met name van toepassing op jonge personen (vanaf 10 jaar tot circa het 35e levensjaar), want in deze levensfase is de kans op toename het grootst. Na het 35e levensjaar treedt er een leeftijdsgebonden hoornvlies stabilisatie op.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.