Voetbalknie

Een voetbalknie is een scheur in de binnen- of buitenmeniscus. Deze binnen- en buitenmeniscus maken onderdeel uit van de knie. De meniscus zorgt ervoor dat het boven- en onderbeen goed op elkaar passen, bovendien vangt deze veel klappen op. De knie is hierdoor stabieler. Door herhaalde zware belasting of een verdraaiing van de knie kan er een scheurtje in de meniscus ontstaan. Dit kan door bijvoorbeeld tijdens het hardlopen optreden, maar ook door veel (diepe) sprongen te maken.


Een grote of kleine scheur kan ook ontstaan bij een verdraaiing van de knie. Dit risico treedt bijvoorbeeld op bij contactsporten als voetbal, hockey, basketbal en handbal. Behalve scheuren kan de meniscus beschadigen en daardoor van vorm veranderen. De meniscus is slecht doorbloed: alleen de randen van de meniscus, waar deze vastzit aan het kniekapsel, worden doorbloed. Deze matige doorbloeding is mede de oorzaak van de slechte spontane genezing van eventuele scheuren in de meniscus.

Voor meer informatie over de voetbalknie, verwijzen wij graag door naar de meniscus pagina. Hier vindt u meer over de behandeling van een beschadigde meniscus. 

Meer weten over de behandeling van een voetbalknie bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Zorg dan dat u een verwijsbrief heeft van uw huisarts. 


Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!