Revisie heupprothese

Een heupprothese wordt in Nederland steeds meer geplaatst. Dat betekent ook dat steeds meer heupprotheses toekomen aan een revisie, ofwel het opnieuw plaatsen van een (deel van de) heupprothese.


Een revisie van een heupprothese kan worden gedaan om meerdere redenen:

  • De heupprothese luxeert, (schiet uit de kom).
  • De heupprothese laat los. Dit geeft meestal pijnklachten in de lies of in het bovenbeen.
  • Slijtage van een of meer onderdelen van de prothese.
  • Als een infectie de oorzaak is van de loslating dan dient eerst de infectie te worden behandeld en vervolgens de prothese te worden vervangen

Behandeling

De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose) of een ruggenprik. Het heupgewricht wordt meestal geopend via het oude litteken van de heupprothese. Er worden vaak kweken genomen om een infectie uit te sluiten. De oude heupprothese wordt verwijderd. De nieuwe prothese wordt zorgvuldig op maat gemaakt en geplaatst. Met uiterste zorgvuldigheid wordt de juiste lengte van uw been hersteld of behouden.Alvorens de heup gehecht wordt, test de orthopeed nogmaals de heupkop op juiste plaatsing en beweging.

Wij maken gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een revisie spoedig verloopt.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!