Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Verwijderen van het oog

Als een blind oog ook pijnlijk is of er is een kwaardaardig gezwel, dan kan er voor gekozen worden om het oog te verwijderen.

Deze behandeling komt voor bij de volgende aandoening:

De ingreep

In een operatie onder narcose wordt de oogbol verwijderd en een inwendige prothese ingezet. De oogspieren worden vastgehecht aan de prothese. In de oogkasholte wordt uiteindelijk een uitwendige prothese (een soort grote contactlens) geplaatst, die door de inwendige prothese, waaraan de spieren bevestigd zijn, wordt meegetrokken. Er ontstaat zo een meebewegend oog.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Ogen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Let op! Deze behandeling wordt niet bij alle vestigingen uitgevoerd.


Behandelingstraject:Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Mijn Bergman Clinics

Mijn Bergman Clinics

Bij een behandeling komt er veel op u af. Met Mijn Bergman Clinics heeft u alle informatie op het juiste moment. Gewoon op uw mobiele telefoon, desktop of tablet.

  • Het veilige en persoonlijke zorgportaal
  • Informatie over de voorbereiding, behandeling en herstelperiode
  • Uw medisch dossier inzien en vragenlijsten eenvoudig invullen

Bent u al cliënt?

Inloggen
Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.