Scheelzien of oogspieroperatie

Bij een scheelzienoperatie worden oogspieren verplaatst of verkort, zodat de stand van de ogen verbeterd wordt. Deze operatie wordt door de oogarts uitgevoerd en gebeurt aan één of beide ogen.

Deze behandeling komt voor bij de volgende aandoeningen:

De operatie

De oogspiertjes zitten direct onder het oogwit. Het oog hoeft tijdens de operatie alleen opzij gedraaid te worden en wordt tijdens de operatie niet uit de oogkas gehaald. De operatie gebeurt in dagopname onder algehele narcose. De duur van de operatie is enigszins afhankelijk van het aantal oogspieren dat geopereerd wordt.

Na de operatie

Na de operatie zullen de ogen rood en wat gezwollen en pijnlijk zijn. Er kunnen oogdruppels en tijdelijke leefregels meegeven worden om de kans op infecties te beperken. In de meeste gevallen heeft de operatie voldoende cosmetisch resultaat. Soms is een tweede operatie noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een duidelijke onder- of over correctie.

Scheelzien operatie op latere leeftijd

Bij oogspieroperaties op oudere leeftijd is het belangrijk van tevoren te onderzoeken in hoeverre er kans bestaat op dubbelzien na een operatie. Soms zijn de hersenen zo goed aangepast aan de afwijkende oogstand dat het onmogelijk is een cosmetisch storend scheelzien te corrigeren zonder dubbelzien te veroorzaken. In dat geval wordt van een operatie afgezien.

Om te weten of u in aanmerking kan komen voor een scheelziensoperatie is eerst een uitgebreid onderzoek nodig.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Ogen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Let op! Deze behandeling wordt niet bij alle vestigingen uitgevoerd. 


Behandelingstraject:Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!